Producties

As time goes by

Een film van Dominique Loreau

- Majoritaire -

Synopsis
De film bestaat uit drie delen, ieder deel evoceert een anders aspect van Bob Verschueren's werk: verbeelding, de zoektocht naar materiaal en de metamorphose van een euphemisch werk.
Het eerste deel is fictief waarin de creatieve activiteit van de schrijver vergeleken wordt met de activiteit van planten.
Het tweede deel bestaat uit een paar korte scènes waarin Bob Verschueren's zoektocht naar materiaal voor zijn plastieke en musicale composities geëvoceerd wordt; in het woud, in de velden, in de straat, in de markt en in de supermarkt.
Zijn weg wordt onderlijnd door ontmoetingen die ruimte bieden voor discussie, reflectie, vreemde of grappige situaties. We krijgen de uitkomst van zijn onderzoek in zijn werk te zien.
Het derde deel toont de transformatie van een plant-installatie in een strandhut aan de Noordzee, in zijn omringende habitat, de natuur en de activiteiten van de mensheid. Het roept gedachten en emoties op bij de bezoekers van dit werk. In deze film wordt de metamorfose van de plant getoond totdat het uiteindelijk verdwijnt en opgaat in de omringende habitat.

Productie fiche
Documentaire
47 min
Kleur
HDcam & Betacam DG
Originele versie : zonder dialoog

Crew
Scenario : Dominique Loreau
Regie : Dominique Loreau
Beeld D.O.P. : Etienne de Gramont, Aliocha Van Der Avoort,Antoine Dusquesne
Klank : Damien Defays,Jean-François Levillain, Jean-Jacques Quinet,Ludovic Van Pachterbeke
Monteur : Rudi Marten
sound effects Marie-Jeanne Wyckmans

Productie
Cobra Films

Coproductie
Yenta Productions ( France)
Image Plus
CBA
Crossroad Digital Media

Met steun van
Franse Gemeenschap
Le CNC etla Procirep ( Frankrijk)
La Scam ( Parijs)
Met de steun van Programme Media

Pers
Au_gre_Cinergie.pdf

Prijs
Prix "Brouillon d'un rêve", Honourable mention of the Young Jury - Prix Danube 2007 - 19th International Television Festival - Bratislava (Slovak Republic)

Uitzendingen
Vertoningen: Beaubourg, IFS,Univ de Laval, Northw. Univ. lib Cornell Univ Mus. Für Völkerkunde

Festival (s)
FIFF Namur, Filmer à tout prix Bruxelles, 7ème Festival du Film sur l'art de l'ISELP Bruxelles, Prix Henri Storck hors compétition Bruxelles (Belgique), Festivale dei Popoli Firenze, Milano Doc Festival, Faito doc Festival (Italie), FIFA Montréal (Canada), Objectif doc Paris (France), Les écrans documentaires Arcueil, Le mois du film documentaire (France), Astra Film Fest Sibiu (Romania), Visions du réel ( Nyon)Mediawave Film Festival ( Hongrie)Festival des Arts et Films ( Rep Tchèque) Lussas ( France) Festival Ambiente ( Torino),