Producties

Connections

Een film van Caroline D'hondt

- Majoritaire -

Synopsis
Connections is een queeste, een zoektocht gebaseerd op de ontmoetingen tussen mannen en vrouwen, in de diepte van de metrolijnen van twee steden: Mexico-City en Brussel. Dit document focust op oudere mensen en hun plaats in de samenleving, hun dromen, hun zorgen...
Ouder worden wordt al sinds de oudheid aanzien als een ernstige ziekte die moet bestreden worden, dat verborgen en ontkend moet worden. Het blijft immers een feit dat oudere mensen ons een groot erfgoed te bieden hebben, ze zijn onzee roots, ons geheugen.
Gradueel vervagen de grenzen, we gaan van één metro naar een andere, van één persoon naar een ander persoon, ze zijn hetzelfde, overal ter wereld.
De levenscycli zijn dezelfde over de hele wereld; we worden geboren, we worden ouder en we sterven. Enkel de codes kunnen verschillen.

Productie fiche
Documentaire
52 min
Kleur
Betacam Dg 16/9
Originele versie : spaans

Crew
Regie : Caroline D'hondt
Beeld D.O.P. : Rémon Fromont
Klank : Paul Heymans
Geluidsmonteur : olivier mortier et paul Heymans
Sound mix : Jean-François Gosselin
Monteur : Virginie Messian
Muziek : Marc galo
assistant-réalisateur/ josé Luis Penafuerte

Productie
Cobra Films

Coproductie
RTBF
ARTE

Met steun van
Communauté française de Belgique
WIP
Programme Media

Prijs
Grand prix de la catégorie C - Prix de Slovnaft -
du Festival Ekotopfilm de Bratislava 2005

Uitzendingen
RTBF-Arte

Festival (s)
Festival dEspagne et d'Amérique latine de Bruxelles (Belgique), Cinérails à Lille (France), Festival du film de femmes de Créteil (France), Festival Documenta à Madrid (Espagne), Festival de film de femmes de Barcelone (Espagne) et de Turin (Italie), Objectifs Doc de Paris (France), Festival d'Anonimul IFF (Roumanie), Festival Songes d'une nuit DV à Paris, Prix Europa programme Library de Berlin (Allemagne), Festival de Pampelune (Espagne), MEDIMED 2005 (Espagne)
Prix