Producties

My Land of the morning calm

Een film van Kamal Dehane

- Majoritaire -

Synopsis
Een zeldzame excursie doorheen Noord-Korea, een van de laatste communistische regeringen in de wereld, gezien doorheen de ogen van een jonge Antwerpse vrouw, Koreaans van afkomst. Jaren na haar adoptie door een Belgisch gezin, besluit ze terug te keren naar haar geboorteland en wordt ze geconfronteerd met een taal en een cultuur die ze nooit eerder ervaren heeft.
Kamal Dehane gaat in deze film op zoek naar de ware inwoners van dit land, verborgen achter het masker van dagdagelijkse stereotiepen. Daar waar natuur en beschaving openvouwen zullen er altijd echo's zijn die de stilte breken, zelfs in 'het land van de ochtendrust'.
Dankzij Mi Kyong de tolk die de protagonist werd van deze film komen we dieper in aanraking met het dagdagelijkse bestaan van al diegene in de wereld wiens persoonlijke communistische ervaringen hun voor meer dan 50 jaar gekenmerkt hebben.

Productie fiche
Documentaire
52 min
Kleur
16 mm

Crew
Regie : Kamal Dehane
Beeld D.O.P. : Antoine meert
Klank : Jean-Paul Géal
Sound mix : Jean-françois Gosselin
Monteur : Rudi Maerten

Productie
Cobra Films,
RTBF ( Télévision belge)

Coproductie
Centre bruxellois de l'Audiovisuel

Met steun van
Franse Gemeenschap
Plan MEDIA 16/9

Uitzendingen
RTBF (TV)

Festival (s)
Festival filmer à tout prix, Internationales Festival Dokumentar und Animationsfilm, Festival Amascultura Portugal, Festival du film de Bruxelles, Festival du film de Vues d'Afrique de Montréal, Festival international du film de Calcutta